Оперативна акција „Ројал“

СИПА лишила слободе осам лица

Полицијски службеници Државне агенције за истраге и заштиту (СИПА) данас су (11.4.2019. године) реализовали оперативну акцију кодног назива „Ројал“, која је изведена на подручју Сарајева, Бијељине, Милића, Кисељака, Чапљине, Берковића и Љубиња.

Приликом реализације оперативне акције полицијски службеници СИПА-е извршили су претресе на девет локација и лишили слободе осам лица због постојања основа сумње да су починилa кривично дјело из члана 250. став (2) „Организовани криминал“, у вези са кривичним дјелом из члана 210.а став (1) „Недозвољени промет акцизних производа“, прописаних Кривичним законом Босне и Херцеговине.

Осумњичена лица се терете да су у сарадњи са другим лицима, с циљем стицања противправне имовинске користи, од августа 2018. године кријумчарила акцизне производе, а истрагом је доказано кријумчарење акцизне робе, односно цигарета, у вриједности од око 500.000 КМ.

Приликом претреса откривено је и привремено одузето осам мобилних телефона, девет СИМ картица, три носача СИМ картица, роковници и евиденције, као и већи број разних врста цигарета.

Наведене активности извршене су по наредбама Суда Босне и Херцеговине и Тужилаштва Босне и Херцеговине.