СИПА лишила слободе осам лица због ратног злочина

Полицијски службеници Државне агенције за истраге и заштиту (у даљем тексту: СИПА) јутрос су (08.11.2018. године) на подручју Витеза, Зенице и Сарајева лишили слободе осам лица због сумње да починили кривично дјело „Ратни злочин против ратних заробљеника“ и „Ратни злочин против цивилног становништва“. У оквиру ове акције, која се проводи по наредбама Тужилаштва Босне и Херцеговине и Суда Босне и Херцеговине, извршени су претреси стамбених и осталих просторија, као и помоћних објеката и покретних ствари које су у власништву или их користе осумњичени, уз привремено одузимање предмета који могу послужити као доказ у кривичном поступку.

Лица лишена слободе сумњиче се да су наведена кривична дјела починили током ратних дешавања на територији општине Витез дана 22.12.1993. године. Након криминалистичке обраде наведена лица ће бити предата у даљу надлежност Тужилаштву Босне и Херцеговине.

Захваљујемо се Обавјештајно-безбједносној агенцији Босне и Херцеговине, министарствима унутрашњих послова Средњобосанског кантона, Зеничко-добојског кантона и Кантона Сарајево на пруженој помоћи у реализацији ове акције.