Оперативна акција „Јафа“

СИПА лишила слободе два лица

Полицијски службеници Државне агенције за истраге и заштиту (СИПА) данас су (2.7.2021. године) на подручју Тузланског кантона реализовали оперативну акцију кодног назива „Јафа“, у оквиру које су слободе лишили два лица због постојања основа сумње да су починила кривичнo дјелo из члана 340. КЗ Федерације БиХ „Удруживање ради чињења кривичних дјела“, члана 380. КЗ Федерације БиХ „Примање дара и других облика користи“, члана 383. КЗ Федерације БиХ „Злоупотреба положаја или овлаштења“, члана 382. КЗ Федерације БиХ „Противзаконито посредовање“ и члана 381. КЗ Федерације БиХ „Давање дара и других облика користи“.

Поступајући по наредби Општинског суда у Живиницама, полицијски службеници СИПА-е претресли су лица, покретне ствари, стамбене и пословне објекте на седам локација у Живиницама и том приликом открили и привремено одузели новац у износу од 30.000,00 КМ, два мобилна телефона, УСБ, те друге предмете који ће послужити као доказ у даљем кривичном поступку.

Наведена лица приведена су у просторије СИПА-е и над њима се врши криминалистичка обрада, након чега ће бити предата у даљу надлежност Кантоналног тужилаштва Тузланског кантона.