ОПЕРАТИВНА АКЦИЈА „БАТО“

СИПА лишила слободе два лица због неовлаштеног промета опојним дрогама

Полицијски службеници Државне агенције за истраге и заштиту (СИПА) јуче су (21.12.2019. године), у сарадњи са Обавјештајно-безбједносном агенцијом БиХ, реализовали оперативну акцију кодног назива „Бато“, усмјерену против неовлаштене производње и стављања у промет опојних дрога.

Поступајући по наредби Кантоналног тужилаштва Херцеговачко-неретванског кантона и Кантоналног суда у Мостару, полицијски службеници СИПА-е лишили су слободе два лица на подручју Мостара због постојања основа сумње да су починила кривично дјело из члана 238. Кривичног закона Федерације Босне и Херцеговине „Неовлаштена производња и стављање у промет опојних дрога“.

Током акције претресено је теренско моторно возило приликом чега су откривене и привремено одузете 44 врећице укупне тежине око 40 килограма у којима се налазила непозната материја која својим изгледом и структуром асоцира на опојну дрогу канабис сатива. Поред наведеног, привремено су одузета и три мобилна телефона.

Након криминалистичке обраде у просторијама СИПА-е, лица лишена слободе биће предата у даљу надлежност Кантоналног тужилаштва Херцеговачко-неретванског кантона.