ОПЕРАТИВНА АКЦИЈА “ВАРДА”

СИПА лишила слободе два лица због неовлаштеног промета опoјним дрогама

Полицијски службеници Државне агенције за истраге и заштиту (СИПА) реализовали су, 16.7.2018. године, оперативну акцију кодног назива „Варда“ усмјерену против неовлаштене производње и стављања у промет опојних дрога.

Поступајући по наредби Основног суда у Вишеграду, СИПА је на подручју Фоче и Вишеграда претресла објекте на двије локације у власништву лица за која постоје основи сумње да су извршили кривично дјело из члана 207. Кривичног закона Републике Српске „Неовлаштена производња и промет опојних дрога“.

Два лица лишена су слободе, а приликом претреса пронађена је и привремено одузета опрема и материјал за узгој и производњу опојне дроге канабис (лампе, посуде, вентилација, гријачи и сл.), шест стабљика конопље и два мобилна телефона. Пронађени предмети и трагови користиће се као докази у кривичном поступку.

Након претреса, у просторијама СИПА-е извршена је криминалистичка обрада лица лишених слободе, која су, у складу са одредбама Закона о кривичном поступку Републике Српске, предата поступајућем тужиоцу на даље поступање.

Наведене активности реализоване су у сарадњи са полицијским службеницима Министарства унутрашњих послова Републике Српске.