СИПА лишила слободе два лица због кријумчарења миграната

Полицијски службеници Државне агенције за истраге и заштиту (СИПА) данас су (29.6.2019. године) у Мостару лишили слободе два лица због постојања основа сумње да су починила кривично дјело из члана 189. Кривичног закона Босне и Херцеговине „Кријумчарење људи“.

Поступајући по наредби Суда Босне и Херцеговине, полицијски службеници СИПА-е претресли су путничко моторно возило у којем је откривено 19 кријумчарених лица за које је провјерама утврђено да су држављани Ирака, Ирана и Сирије.

У складу са чланом 66. Закона о кривичном поступку Босне и Херцеговине, привремено је одузето наведено путничко моторно возило за које постоје основи сумње да је кориштено приликом организације превоза миграната.

Осумњичена лица приведена су у просторије СИПА-е и над њима се врши криминалистичка обрада, након чега ће у законском року бити предата у даљу надлежност Тужилаштву Босне и Херцеговине.

Имајући у виду значај остварене сарадње, захваљујемо се полицијским службеницима МУП-а Западно-херцеговачког кантона и инспекторима Службe за послове са странцима на пруженој помоћи приликом реализације наведених активности.