Оперативна акција „Празник“

СИПА лишила слободе 21 лице због организованог криминала

Полицијски службеници Државне агенције за истраге и заштиту и Управе полиције МУП-а Кантона Сарајево, у сарадњи са МУП-ом Херцеговачко-неретванског кантона (ХНК), МУП-ом Западно-херцеговачког кантона (ЗХК) и ЦЈБ Источно Сaрајево, јутрос су (20.3.2017. године) у оперативној акцији „Празник“ извршили претресе на 31 локацији и лишили слободе 21 лице.

Лица су лишена слободе по наредби Кантоналног суда у Сарајеву и под надзором Кантоналног тужилаштва Кантона Сарајево због постојања основа сумње да су починилa кривично дјелo организовани криминал у вези са кривичним дјелом неовлаштена производња и стављање у промет опојних дрога и кривичним дјелом посједовање и омогућавање уживања опојних дрога.

У претресима на подручју Кантона Сарајево, ХНК-а, ЗХК-а и Источног Сарајева учествовало је више од 300 полицијских службеника. Приликом претреса пронађени су и привремено одузети предмети који ће се користити као докази у даљем поступку. Лица лишенa слободе током дана биће криминалистички обрађена након чега ће поступајући тужилац одлучити о њиховом статусу.