ОПЕРАТИВНА АКЦИЈА „КАСА 3“

СИПА лишила слободе 11 лица

Полицијски службеници Државне агенције за истраге и заштиту (СИПА) данас су (18.9.2019. године) на подручју Мостара, Чапљине и Читлука провели оперативну акцију кодног назива “Каса 3”.

Приликом реализације оперативне акције, полицијски службеници СИПА-е извршили су претресе на 14 локација и лишили слободе 11 лица због постојања основа сумње да су починили кривично дјело из члана 273. КЗ Федерације Босне и Херцеговине „Пореска утаја“, у вези са кривичним дјелом из члана 394. „Рачунарско кривотворење” и члана 395. „Рачунарска превара”, истог закона.

Осумњичена лица се терете да су умањивала промет и на основу тога пријављивала лажне пореске пријаве те плаћала мањи порез.

Приликом претреса откривени су и привремено одузети мобилни телефони, лаптопи, процесне јединице рачунара, УСБ стикови, као и други уређаји на којима су похрањени одређени електронски подаци, те разни извјештаји и евиденције о промету у угоститељским објектима.

Након криминалистичке обраде у просторијама СИПА-е, лица лишена слободе биће предата Кантоналном тужилаштву Херцеговачко-неретванског кантона на даље поступање.

Захваљујемо се полицијским службеницима МУП-а Херцеговачко-неретванског кантона на пруженој помоћи приликом реализације ове акције.