ОПЕРАТИВНА АКЦИЈА „БУНА“

СИПА лишила слободе једно лице због неовлаштеног промета опојним дрогама

Полицијски службеници Државне агенције за истраге и заштиту (СИПА) данас су (29.1.2020. године) реализовали оперативну акцију кодног назива „Буна“, усмјерену против неовлаштене производње и стављања у промет опојних дрога.

Поступајући по наредби Кантоналног тужилаштва Херцеговачко-неретванског кантона и Општинског суда у Мостару, полицијски службеници СИПА-е су на подручју Мостара лишили слободе једно лице због постојања основа сумње да је починило кривично дјело из члана 238. Кривичног закона Федерације Босне и Херцеговине „Неовлаштена производња и стављање у промет опојних дрога“. 

Током акције претресене су три локације на подручју Мостара, приликом чега је откривено и привремено одузето 85 врећица у којима се налазила непозната материја која својим изгледом и структуром асоцира на опојну дрогу кокаин. Поред наведеног, привремено су одузета и два мобилна телефона.

Након криминалистичке обраде у просторијама СИПА-е, лице лишено слободе ће у законском року бити  предато у даљу надлежност Кантоналног тужилаштва Херцеговачко-неретванског кантона.