СИПА лишила слободе једно лице у склопу међународне оперативне акције

Полицијски службеници истражног тима „Фаст“ Државне агенције за истраге и заштиту (у даљем тексту: СИПА) данас су (22. 5. 2024. године) на подручју Пала лишили слободе једно лице које се доводи у везу са извршењем кривичних дјела организовани криминал, тероризам, бомбашки напади, трговина оружјем и експлозивом и прање новца.

Лице лишено слободе спроведено је у просторије СИПА-е ради криминалистичке обраде те ће у законском року бити предато у даљу надлежност Суду Босне и Херцеговине.

Наведене активности резултат су шире међународне акције коју данас (22. 5. 2024. године) спроводе надлежни органи Републике Италије. Циљ акције је лишење слободе укупно 17 лица чланова организоване криминалне групе коју чине турски држављани, а који живе у иностранству и умијешани су у извршење наведених кривичних дјела.

У координисаној акцији лишења слободе учествују надлежна полицијска тијела Републике Италије, Швајцарске, Холандије, Белгије те Босне и Херцеговине, односно полицијски службеници СИПА-е.

Такође, у вези са наведеним активностима у 11.00 сати је у Милану отворена прес- конференција на којој ће бити презентовани резултати истраге и данашње оперативне акције.