СИПА и ФККСС потписали Споразум о сарадњи

Државна агенција за истраге и заштиту (СИПА) и Факултет за криминалистику, криминологију и безбједносне студије (ФККБС) потписали су данас (30.11.2015. године) у службеним просторијама СИПА-е Споразум о сарадњи. Споразум су потписали директор СИПА-е Перица Станић и декан ФККБС проф. др. Неџад Корајлић.

Потписивање овог споразума представља почетак званичне сарадње СИПА-е и ФККСС, која ће се у будућности реализовати путем заједничких пројеката, с циљем развоја науке и струке, затим путем научно-стручне сарадње у виду обука и усавршавања студената ФККСС, организовања специјалистичких курсева за припаднике СИПА-е, округлих столова и путем других видова сарадње.

Студенти Факултета за криминалистику, криминологију и безбједносне студије биће у прилици да посјете СИПА-у и присуствују предавањима из области организованог криминала, тероризма и других видова криминала, у оквиру чега ће им истражитељи СИПА-е презентовати примјере из праксе, али и предавањима из других области из дјелокруга рада СИПА-е ради упознавања са улогом СИПА-е и њеним значајем у безбједносном систему БиХ.

Потписници Споразума обострано су исказали задовољство на званично започетој сарадњи између двије институције, која ће бити од обостраног интереса, посебно имајући у виду чињеницу да велики број студената овог факултета након завршетка студија започне радни однос у СИПА-и. СИПА сматра веома значајним што ће на овај начин учествовати у едукацији будућих кадрова безбједносних структура у БиХ, али и што ће припадници СИПА-е моћи да присуствују одређеним специјалистичким обукама, на којима ће имати прилику да размјене искуства, те додатно прошире и унаприједе своја знања.