Драган Лукач и Драган Рибић у службеној посјети СИПА-и

Састанак званичника СИПА-е и МУП-а РС

Државну агенцију за истраге и заштиту (СИПА) посјетили су данас (20.5.2015. године) министар унутрашњих послова Републике Српске Драган Лукач и командант Специјалне јединице полиције Драган Рибић и састали се са директором Гораном Зубцем. Састанку су присуствовали и замјеник директора Ђуро Кнежевић и в.д. команданта Јединице за специјалну подршку СИПА-е Јовица Миросављевић.

На састанку је разговарано о свим аспектима рада полицијских органа у складу са законом прописаним надлежностима, а посебно активностима у области сузбијања тероризма и финансирања терористичких активности, с циљем јачања и унапређења сарадње. Наглашена је потреба сарадње свих релевантних органа у БиХ и континуиране размјене обавјештајних података и информација на свим нивоима, како би се заједнички одговорило на овај глобални феномен, а све с циљем обезбјеђења безбједног окружења за живот свих грађана БиХ. Истакнут је значај јачања свеукупних материјално-техничких и истражних капацитета полицијских органа, како би у корак са временом могли одговорити на све безбједносне изазове, а прије свега проактивно и превентивно дјеловати.

Учесници састанка исказали су обострано задовољство на досадашњој сарадњи између полицијских органа и договорили конкретне модалитете и правце будуће сарадње.