Руководство СИПА-е састало се са главним тужиоцем Кантоналног тужилаштва и комесаром МУП-а ТК

Директор Државне агенције за истраге и заштиту (СИПА) Горан Зубац, у пратњи замјеника директора Ђуре Кнежевића, помоћника директора Анђелка Хргића и Мирзе Лишиновића, те начелника Регионалнe канцеларије Тузла Јасмина Гогића, посјетио је јуче (28.10.2014. године) Кантонално тужилаштво Тузланског кантона. Руководиоци СИПА-е састали су се са главним тужиоцем Томиславом Љубићем, његовим замјеницима и комесаром МУП-а Тузланског кантона Фадилом Шљивићем. Главни тужилац Томислав Љубић изразио је задовољство поводом посјете и пожелио добродошлицу делегацији СИПА-е.

На састанку је разговарано о модалитетима и правцима будуће сарадње у смислу заједничких активности, а обострано је констатовано да је досадашња сарадња између ових органа била изузетно успјешна, те да ће се у том правцу наставити и у предстојећем периоду. Такође је разговарано и о оперативним активностима које су у протеклом периоду успјешно реализоване, са освртом на заједничку улогу полиције и тужилаштва у конкретним предметима, као тима који од почетка до краја успјешно заједнички ради пуним капацитетом, уз уважавање међусобних надлежности. У том контексту, досадашња сарадња оцијењена је као изузетно позитиван примјер.

Директор СИПА-е Горан Зубац исказао је спремност за даљу сарадњу и истакао да је СИПА на располагању овим органима, те да је спремна да пружи сваки вид подршке у будућем раду. Он је нагласио да СИПА ради пуним капацитетом и да је у сваком тренутку спремна и способна да ефикасно и професионално обави сваки задатак. Такође је истакао да је улога СИПА-е у безбједносном систему Босне и Херцеговине јасна, али је свјестан значаја сарадње са другим органима за провођење закона, будући да се само заједничким радом могу постићи жељени резултати.

Главни тужилац Томислав Љубић сложио се са овим ставовима и истакао значај међусобне синергије и уважавања у раду.

Комесар Фадил Шљивић рекао је да је низ заједнички реализованих акција показатељ изузетно успјешне сарадње са СИПА-ом која је на највишем нивоу и која траје годинама.

“Све функционише, треба у овом правцу и наставити”, закључио је на крају састанка директор СИПА-е Горан Зубац.