„Кримоловци“ у августу

Прослијеђене 32 информације надлежним полицијским органима на даље поступање

Полицијски службеници Државне агенције за истраге и заштиту (СИПА) у августу 2017. године регистровали су 270 позива на телефонској линији „Кримоловци“.

У наведеном периоду од грађана је запримљено 14 корисних информација о почињеним или планираним кривичним дјелима и починиоцима, на основу којих је сачињено исто толико криминалистичко-обавјештајних извјештаја.

Поред наведеног, путем електронског обрасца за пријаву кривичног дјела запримљена је 71 пријава, од чега 14 корисних информација о почињеним или планираним кривичним дјелима и починиоцима, на основу којих је сачињено исто толико криминалистичко-обавјештајних извјештаја.

Највећи број информација односио се на неовлаштени промет опојним дрогама. Од укупног броја запримљених информација путем „Кримоловаца“ и електронског обрасца, 32 су прослијеђене на даље поступање надлежним полицијским органима у Босни и Херцеговини, а по шест је поступала и СИПА.

У извјештајном периоду пристигло је 15 повратних информација од надлежних полицијских и других органа које су у вези са раније достављеним информацијама запримљеним путем „Кримоловаца“ или електронског обрасца за пријаву кривичног дјела. 

Поред наведеног, полицијски службеници СИПА-е дали су 94 савјета грађанима који су их контактирали путем анонимног и бесплатног телефонског броја „Кримоловци“ – 080 020 505.