У акцији „Повратник“ слободе лишено још једно лице

Пронађено 660 грама чистог хероина и око два килограма смјесе за миксање која садржи хероин

У наставку активности у оквиру предмета кодног назива „Повратник“, полицијски службеници Државне агенције за истраге и заштиту (СИПА) синоћ су (21.8.2017. године) на подручју Мостара слободе лишили још једно осумњичено лице за којим се трагало.

Предузимајући мјере и радње из своје надлежности, полицијски службеници СИПА-е и полицијски службеници Полиције Брчко дистрикта БиХ открили су локације на којима су скривана наркотичка средства, те су синоћ претресли још један објекат на подручју Брчко дистрикта БиХ. Пронађено је и одузето 660 грама прашкасте материје, а након прелиминарног вјештачења утврђено је да се ради о хероину високог квалитета и степена чистоће. Такође, пронађена су и око два килограма смјесе за миксање која, вјероватно, садржи одређени проценат хероина и други предмети који могу послужити као доказ у даљем поступку.    

Активности су реализоване по наредбама Суда БиХ и Тужилаштва БиХ, а након криминалистичке обраде лице лишено слободе биће предато на даље поступање Тужилаштву БиХ. Активности у вези са овим предметом интензивно се настављају.