Уручен пригодан промотивни материјал

Поводом обиљежавања Седмице борбе против корупције представници ACCOUNT-а посјетили СИПА-у

Поводом обиљежавања Седмице борбе против корупције, представници Антикорупцијске мреже организације цивилног друштва у БиХ (ACCOUNT) посјетили су данас (7.12.2017. године) Државну агенцију за истраге и заштиту (СИПА) и састали се са представницима Криминалистичко-истражног одјељења, који раде на предметима из области корупције и финансијског криминала.

Представници ACCOUNT-а представили су активности које предузимају уз подршку Америчке агенције за међународни развој (УСАИД). Једна од активности односи се на промоцију државног Закона о заштити пријавитеља корупције, у оквиру чега се реализује акција под називом „У случају потребе разбити стакло“. Циљ акције је рад на унапређењу система пријаве корупције и подсјећање потенцијалних пријавитеља у државним институцијама на правну заштиту коју имају у складу са овим законом.

У оквиру посјете, они су уручили пригодан промотивни материјал о заштити права потенцијалних узбуњивача који ће бити изложен на пригодно мјесто.

Будући да је борба против корупције и сродних кривичних дјела приоритет у раду СИПА-е, СИПА је са задовољством учествовала у наведеној акцији.