Ултра треил ду Монблан

Полицијска службеница СИПА-е прва жена која је успјешно завршила трку ЦЦЦ

Полицијска службеница Државне агенције за истраге и заштиту (СИПА), у суботу (2.9.2017. године), успјешно је завршила трку ЦЦЦ дужине 100 километара, са 6100 метара успона, која је реализована у оквиру престижног такмичења „Ултра треил ду Монблан“ на стазама планинског масива Алпа.

Ово је један од највећих свјетских догађаја ове врсте, на којем се такмичило 7000 треил тркача из цијелог свијета. Траса трке пролази кроз Француску, Италију и Швајцарску, те се у више наврата пење на 2600 метара надморске висине, гдје временски услови попут јаких вјетрова, магле, снијега и кише додатно отежавају кретање, због чега је број учесника који не успију завршити трку у временском лимиту велики.

За учешће на овом престижном такмичењу полицијска службеница СИПА-е квалификовала се на основу бодова које је раније скупила на треил ултрамаратонима. 

Полицијска службеница СИПА-е прва је жена из БиХ која је доспјела на листу финишерки ове захтјевне и престижне трке, због чега је СИПА посебно поносна, те ће и у будућности подржавати овакве и сличне подухвате.