Перица Станиђ: Неђу се либити провести истрагу против било кога

На порталу Klix.ba 6.11.2015. године објављен је интервју са новоименованим директором Државне агенције за истраге и заштиту (СИПА) Перицом Станићем, који говори о плановима након преузимања дужности директора СИПА-е.

У интервјуу Станић, између осталог, наводи да сматра да агенција има довољно ресурса да квалитетно обавља послове из своје надлежности, али ако говори о приоритетима онда су то тероризам и организовани криминал.

„Сигурносни изазови БиХ су широк појам да бих у једној реченици објаснио своје виђење, међутим, сваки завређује посебну пажњу, али ако их издвајамо онда је то пошаст савременог свијета, тероризам, због посљедица које изазива и организовани криминалитет као брана напретку друштва, прије свега ЕУ интеграцијама. Нагласак ће бити и на корупцији која је према свим истраживањима веома изражена, а и сама перцепција јавности је таква“, рекао је, између осталог, директор СИПА-е.

Станић је навео да се неће либити да спроведе истрагу против било кога без обзира на то чиме се бави и без обзира на статус у друштву, а посебно је истакао значај сарадње СИПА-е са другим органима и институцијама.

Текст можете у цијелости погледати овдје.