Оперативна акција „Зеницатранс“ – претреси на 11 локација

Полицијски службеници Државне агенције за истраге и заштиту (СИПА) данас су (1.12.2021. године) започели претресе на 11 локације на подручју Зенице, због постојања основа сумње да су почињена кривична дјела „Организовани криминал“, „Злоупотреба положаја или овлаштења“, „Оштећење повјерилаца“, „Проузроковање стечаја“ и „Несавјестан рад у служби“, прописана Кривичним законом Федерације Босне и Херцеговине.

У оперативној акција „Зеницатранс“ полицијски службеници СИПА-е претресају стамбене и службене просторије с циљем проналаска и привременог одузимања предмета, односно документовања незаконитих активности службених и одговорних лица у Граду Зеница.

Претреси се врше по наредби Кантоналног суда у Зеници и под надзором поступајућег тужиоца Кантоналног тужилаштва Зеничко-добојског кантона, у сарадњи са полицијским службеницима Министарства унутрашњих послова Средњобосанског кантона, Министарства унутрашњих послова Републике Српске и Федералне управе полиције.

Узимајући у обзир да су активности полицијских службеника у току, о детаљима оперативне акције јавност ће бити информисана накнадно.