Оперативна акција „Исток-Сан“ – слободе лишено једно лице

Полицијски службеници Државне агенције за истраге и заштиту (СИПА) данас су (07.09.2022. године) слободе лишили једно лице, због постојања основа сумње да је починило кривична дјела „Организовање групе или удружења за извршење кривичног дјела "кријумчарење миграната" „и „Кријумчарење лица“ прописана Кривичним законом Босне и Херцеговине.

Лице је лишено слободе по надзором Тужилаштва Босне и Херцеговине, након чега је спроведено у просторије СИПА-е ради криминалистичке обраде и испитивања у својству осумњиченог.

Наведене активности су наставак оперативне акције „Исток-Сан“, коју су полицијски службеници СИПА-е проводили у претходном периоду, у сарадњи са Граничном полицијом Босне и Херцеговине, Службом за послове са странцима Босне и Херцеговине, током које је остварена сарадња са полицијским тијелима Републике Хрватске, Републике Словеније, Републике Аустрије те Еуропола, као и са Обавјештајно сигурносном агенцијом Босне и Херцеговине, Министарством унутрашњих послова Републике Српске и Министарством унутрашњих послова Кантона Сарајево, када је спријечено кријумчарење преко стотину миграната.