Оперативна акција „Бјегунац“- претреси на 22 локације

Полицијски службеници Државне агенције за истраге и заштиту (у даљем тексту: СИПА) данас су (22.11.2021. године) започели претресе на 22 локације на подручју Бијељине, Брчко дистрикта Босне и Херцеговине, Шпионице, Пелагићева и Орашја, због постојања основа сумње да су почињена кривична дјела „Организовани криминал“ у вези са кривичним дјелом „Неовлаштена производња и стављање у промет опојних дрога“ из Кривичног закона Брчко дистрикта Босне и Херцеговине.

У оперативној акција „Бјегунац“ полицијски службеници СИПА-е претресају особе, стамбене објекте и покретне ствари које су у власништву или их користе осумњичене особе и привремено одузимају предмете који могу послужити као доказ да су почињена наведена кривична дјела.

Претреси се врше по наредбама Основног суда Брчко дистрикта Босне и Херцеговине и под надзором поступајућег тужиоца Тужилаштва Брчко дистрикта Босне и Херцеговине, у сарадњи са полицијским службеницима Полиције Брчко дистрикта Босне и Херцеговине, Министарства унутрашњих послова Републике Српске и Министарства унутрашњих послова Посавског кантона.

Неведене активности су наставак оперативне акције „Бјегунац“ која је започета 21.11.2021. године, по наредби Основног суда Брчко дистрикта Босне и Херцеговине, којом приликом је на граничном прелазу Орашје слободе лишено једно лице, када је извршен претрес лица и путничког моторног возила које користи ово лице. Истог дана на подручју Бијељине полицијски службеници су извршили претрес куће и викендице коју користи лице лишено слободе.

Узимајућу у обзир да су активности полицијских службеника у току, о детаљима оперативне акције јавност ће бити информисана накнадно.