Оперативна акција „АС“ – претреси на дванаест локација

Полицијски службеници Државне агенције за истраге и заштиту (СИПА) данас су (19.5.2022. године), у склопу оперативне акције „АС“, на подручју Сарајева и Коњица започели претресе пословних и стамбених објеката и покретних ствари на дванаест локација.

Наведене активности проводе се због постојања основа сумње да је почињено кривично дјело „Злоупотреба положаја или овлаштења“, прописано Кривичним законом Федерације Босне и Херцеговине, и кривично дјело „Повлаштене информације“, прописано Законом о тржишту вриједносних папира Федерације Босне и Херцеговине.

Претреси се врше по налозима Кантоналног суда у Сарајеву и Општинског суда у Сарајеву и под надзором поступајућег тужиоца Кантоналног тужилаштва Кантона Сарајево, у сарадњи са Обавјештајно-безбједоносном агенцијом Босне и Херцеговине, Федералном управом полиције, Министарством унутрашњих послова Кантона Сарајево и Министарством унутрашњих послова Херцеговачко-неретванског кантона.

Узимајући у обзир да су претреси још увијек у току, о коначном исходу оперативне акције јавност ће бити информисана накнадно.