Оперативна акција „СПИС“: слободе лишена четири лица

Полицијски службеници Државне агенције за истраге и заштиту (у даљем тексту: СИПА) су данас (22.5.2018. године) у оквиру оперативне акције кодног назива “СПИС” слободе лишили четири лица.

Поступајући по наредбама Опћинског суда у Сарајеву и Кантоналног тужилаштва у Сарајеву, полицијски службеници СИПА-е су у сарадњи са службеницима МУП-а Кантона Сарајево извршили претресе стамбених објеката и службених просторија на четири локације на подручју Сарајева, као и претрес возила којa осумњичена лица користе. Том приликом је пронађено и привремено одузето више мобилних телефона са СИМ картицама.

Осумњичена лица се терете да су починила кривична дјела, „Удруживање ради чињења кривичних дјела“ из члана 340. става (1) КЗ Ф БиХ, „Злоупотреба службеног положаја или овлаштења“ из члана 383. става (1) КЗ Ф БиХ у вези са чланом 32. КЗ Ф БиХ, „Давање дара и других облика користи“ из члана 381. става (1) КЗ Ф БиХ, „Давање награде или другог облика користи за трговину утицајем“ из члана 382а. става (1) КЗ Ф БиХ и „Примање награде или другог облика користи за трговину утицајем“ из члана 382. става (3) у вези са ставом (2) КЗ Ф БиХ, све у вези са чланом 54. и 55. КЗ Ф БиХ.

Након криминалистичке обраде у службеним просторијама СИПА-е која је у току, поменута лица ће бити предата Кантоналном тужилаштву у Сарајеву на даље поступање.