Оперативна акција „Пилс“ – слободе лишено шест лица

Полицијски службеници Државне агенције за истраге и заштиту (СИПА) данас су (22.12.2021. године) извршили претресе на осам локација на подручју Сарајева, Маглаја и Бијељине због постојања основа сумње да су осумњичена лица, супротно одредбама Закона о лијековима и медицинским средствима, ставила у промет лијекове који немају дозволу за стављање у промет у Босни и Херцеговини, чиме је почињено кривично дјело „Недозвољена трговина“, у вези са кривичним дјелом „Саизвршилаштво“, прописана Кривичним законом Босне и Херцеговине.

У оперативној акцији „Пилс“ полицијски службеници СИПА-е приликом претреса открили су и привремено одузели 15.635,00 евра и 7040,00 КМ, пиштољ, шест мобилних телефона те већу количину препарата, односно лијекова који немају дозволу за стављање у промет у Босни и Херцеговини.

Слободе је лишено шест лица, која ће бити спроведена у просторије СИПА-е ради криминалистичке обраде и испитивања у својству осумњичених, након чега ће бити предата у даљу надлежност поступајућим тужиоцима Тужилаштва Босне и Херцеговине.