Оперативна акција „Клик“ – претреси на пет локација

Полицијски службеници Државне агенције за истраге и заштиту данас су, у склопу оперативне акције „Клик“, лишили слободе два полицијска службеника Дирекције за координацију полицијских тијела БиХ. Извршени су претреси просторија на пет локација на подручју Сарајева, Источног Сарајева, Шипова и Санског Моста, приликом чега су пронађени и привремено одузети предмети који могу послужити као доказ у кривичном поступку, и то документација, мобилни телефони и други електронски уређаји.

Наведене активности проведене су због постојања основа сумње да су два осумњичена лица починила кривично дјело „Примање награде или другог облика користи за трговину утицајем“, у вези са кривичним дјелом „Прање новца“, прописана Кривичним законом Босне и Херцеговине.

Активности су проведене по наредби Суда Босне и Херцеговине и под надзором Тужилаштва Босне и Херцеговине у сарадњи са полицијским службеницима Дирекције за координацију полицијских тијела БиХ, Министарстава унутрашњих послова Кантона Сарајево и Министарстава унутрашњих послова Републике Српске.

Лица лишена слободе предата су, након криминалистичке обраде и уз извјештај о почињеном кривичном дјелу и починиоцима, у надлежност Тужилаштва Босне и Херцеговине.