Оперативна акција „24“: СИПА привремено одузела око 900 килограма опојне дроге

Полицијски службеници Државне агенције за истраге и заштиту (СИПА) реализовали су рано јутрос (8.10.2018. године) на подручју Источног Сарајева, заједно са полицијским службеницима Министарства унутрашњих послова Републике Српске, оперативну акцију кодног назива „24“, усмјерену на сузбијање производње и промета опојних дрога. Слободе је лишено пет лица, држављана Црне Горе. Акција је реализована по наредби Суда Босне и Херцеговине и Тужилаштва Босне и Херцеговине. Осумњичени су лишени слободе због постојања основа сумње да су починили кривично дјело из члана 195. Кривичног закона Босне и Херцеговине „Неовлаштени промет опојним дрогама“ у вези са кривичним дјелом из члана 250. истог закона „Организовани криминал“. Приликом претреса два теретна и једног путничког моторног возила црногорских регистарских ознака, откривено је и привремено одузето око 900 кг непознате материје која својим изгледом и структуром асоцира на опојну дрогу канабис, девет мобилних телефона, нотеси и др. Дрога

Након криминалистичке обраде у просторијама СИПА-е, лица лишена слободе биће предата поступајућем тужиоцу Тужилаштва БиХ на даље поступање.

Захваљујемо се полицијским службеницима Министарства унутрашњих послова Републике Српске на пруженој помоћи приликом реализације ове оперативне акције. Ово је једна од највећих запљена наркотичких средстава у БиХ.