Разговарано о унапређењу процеса тражења несталих лица

Одржан састанак представника СИПА-е и МКЦК

Поводом медијске кампање чији је циљ унапређење процеса тражења несталих лица у БиХ, у Сарајеву је, 10. новембра 2015. године, одржан састанак представника Сектора за истраживање ратних злочина и кривичних дјела кажњивих по међународном хуманитарном праву Државне агенције за истраге и заштиту (СИПА) и представника Међународног комитета Црвеног крста у БиХ (МКЦК).

Поменуту кампању иницирала је СИПА, а представници СИПА-е презентовали су планиране активности у оквиру медијске кампање која је у припреми. Представници МКЦК истакли су да је МКЦК, као хуманитарна организација посвећена питању несталих лица и помоћи њиховим породицама, поздравља напоре домаћих институција у БиХ који могу довести до расвјетљавања судбине несталих лица и њиховог проналажења.

„Двадесет година након завршетка сукоба у БиХ, расвјетљавање судбине несталих особа и мјеста гдје се оне налазе остаје императивом као никада до сада. Иза сваког имена нестале особе се налазе породице које још увијек живе у неизвјесности, јер нису примиле вијест о својим сродницима“, рекао је Жељко Филиповић, шеф Делегације МКЦК у Сарајеву, и поздравио напоре које СИПА-е улаже у овој области.