Студенти Високе школе „ЦЕПС“ посјетили СИПА-у

Наставак успјешне сарадње

У складу са потписаним Споразумом о сарадњи између Државне агенције за истраге и заштиту и Високе школе „ЦЕПС – Центар за пословне студије“ Кисељак, студенти студијског програма „Безбједносне студије“ и “Саобраћај“, данас су (1.12.2017. године), у пратњи директора Мирзе Селимића и проф. доц. Вјекослава Вуковића, посјетили СИПА-у.

Током посјете студентима је презентована организациона структура СИПА-е, надлежности и улога коју има у безбједносном систему БиХ. У оквиру предавања које су одржали истражиоци Криминалистичко-истражног одјељења презентовани су конкретни случајеви из области организованог криминала на којима је СИПА радила у претходном периоду.

Након посјете сједишту СИПА-е, уприличена је посјета бази Јединице за специјалну подршку, гдје су им презентоване конкретне надлежности Јединице за специјалну подршку, односно рад и улога ове елитне јединице у борби против најсложенијих облика криминала. Такођер, показан им је и дио наоружања и друге опреме којом Јединица располаже, изведена тактичко-показна вјежба, те презентован тренинг службених паса у области полицијске тактике.

СИПА ће и убудуће сарађивати са наведеном институцијом, али и осталим образовним институцијама у БиХ, јер сматра веома значајним да на овај начин учествује у едукацији будућих кадрова безбједносних структура у БиХ и додатно јача интеракцију са грађанима.