Наставак оперативне акције „КАМЕН“ – пронађено и привремено одузето 15 килограма опојне дроге хероин

У наставку оперативне акције која је започета на основу информација Државне агенције за истраге и заштиту (у даљем тексту: СИПА) која је уступљена МУП-у Републике Хрватске пронађено и привремено одузето 15 килограма опојне дроге хероин.

Каo што је јавност раније упозната 13.10.2021. године, оперативна акција „Камен“ је резултирала лишењем слободе једног држављанина Босне и Херцеговине на подручју Републике Хрватске, код којег је пронађен и привремено одузет један килограм опојне дроге хероин.

У наставку оперативне акције на подручју Републике Хрватске 15.10.2021. године пронађено је додатних 15 клигорама хероина, један килограм амфетамина и 18.000,00 Еура у путничком моторном возилу држављанина Босне и Херцеговине, које се налазило на лицу мјеста заједно са првоосумњиченим лицем, држављанином Босне и Херцеговине а које је слободе лишено од стране полицијских службеника Републике Хрватске дана 13.10.2021. године.

Проведене активности резултат су истраге коју СИПА-е води дужи временски период у сарадњи са Министарством унутрашњих послова Републике Хрватске и Обавјештајно сигурносном агенцијом Босне и Херцеговине.