Наставак оперативне акције кодног назива “Насљедник”

У наставку активности у оквиру предмета кодног назива “Насљедник”, полицијски службеници Државне агенције за истраге и заштиту јутрос су (15.5.2018. године) на подручју Пала, Источног Сарајева и Прњавора лишили слободе три лица због постојања основа сумње да су починила кривично дјело из члана 250. Кривичног закона Босне и Херцеговине „Организовани криминал“, у вези са кривичним дјелом из члана 195. истог закона „Неовлаштени промет опојним дрогама“.

Активности се проводе по наредби Суда Босне и Херцеговине, у сарадњи са полицијским службеницима Министарства унутрашњих послова Републике Српске.

У току су претреси на пет локација, након чега ће лица лишена слободе током дана бити предата у надлежност поступајућем тужиоцу Тужилаштва Босне и Херцеговине.

Наведена лица сумњиче се да су у периоду од јуна 2016. до маја 2018. године, с циљем стицања противправне имовинске користи, основала организовану криминалну групу ради кријумчарења опојних дрога марихуане и сканка из Републике Албаније у Босну и Херцеговину и дистрибуције и незаконите продаје наведених опојних дрога на подручју Босне и Херцеговине, Републике Аустрије и Републике Хрватске.

Више информација биће познато након окончања претреса.