МОСТАР: СИПА извршила претресе на двије локације

Полицијски службеници Државне агенције за истраге и заштиту (СИПА) јуче су (27.2.2019. године) на подручју Мостара, по усменим наредбама Суда Босне и Херцеговине и Тужилаштва Босне и Херцеговине, претресли стан, просторије и помоћне објекте и покретне ствари, те привремено одузели предмете који могу послужити као доказ да је извршено кривично дјело из члана 205. Кривичног закона Босне и Херцеговине „Кривотворење новца”.

Претреси су извршени на двије локације приликом чега је откривено и привремено одузето 37 новчаница у апоенима од 50 КМ и 17 новчаница у апоенима од 20 КМ за које постоје основи сумње да су кривотворене, те принтер, скенер и копир машина за које постоје основи сумње да су кориштени за израду кривотворених новчаница.

Након претреса два лица су доведена у службене просторије СИПА-е и испитана у својству осумњичених, о чему ће Тужилаштву Босне и Херцеговине бити достављен одговарајући извјештај.

Наведене активности провођене су у сарадњи са полицијским службеницима Министарства унутрашњих послова Херцеговачко-неретванског кантона и Министарства унутрашњих послова Средњобосанског кантона.