МОСТАР: Промовисана осма генерација кадета СИПА-e

У Агенцији за школовање и стручно усавршавање кадрова у Мостару данас је (8.4.2019. године) одржана промоција осме генерације кадета Државне агенције за истраге и заштиту (СИПА) за стицање чина млађи инспектор. Након што су прошли ригорозну селекцију у оквиру конкурсне процедуре, кадети су успјешно завршили четверомјесечну основну полицијску обуку коју је провела Агенција за школовање и стручно усавршавање кадрова (АЕПТМ).

Директор АЕПТМ-а Бранко Вукоја уручио је за 25 полазника основне полицијске обуке другог нивоа цертификате о завршеном школовању.

Успјешан завршетак основне полицијске обуке кадетима је честитао директор СИПА-е Перица Станић и пожелио им много среће и успјеха у будућем раду, те најавио да ће ова генерација кадета свечану заклетву положити 17.04.2019. године у просторијама СИПА-е. Кадетима су честитке упутили Бранко Вукоја, директор АЕПТМ-а и Мате Милетић, помоћник министра безбједности БиХ.

Промоцији кадета СИПА-е присуствовали су представници свих нивоа законодавне и извршне власти, те представници безбједносних институција БиХ.