МОДРИЧА: СИПА пронашла оружје и војну опрему

Предузимајући мјере и радње из своје надлежности, полицијски службеници Државне агенције за истраге и заштиту (СИПА), јутрос су (23.8.2018.године), у оквиру предмета кодног назива „Јасен”, на подручју Модриче открили и привремено одузели већу количину наоружања и минско-експлозивних средстава.

Поступајући по наредбама Основног суда у Модричи и Окружног јавног тужилаштва Добој, полицијски службеници СИПА-е извршили су претрес једне локације на подручју Модриче. Током претреса откривено је и привремено одузето 12 ручних бомби, двије минобацачке гранате 60 мм, пушкомитраљез М72, полуаутоматска пушка, двије ловачке пушке без дозволе, 477 комада муниције калибра 7,62 мм, 94 комада пиштољске муниције, 37 комада ловачке муниције (патрони), војна опрема (оквири за муницију, амбалажа и др.) и други предмети који могу послужити као доказ у даљем поступку.

Једно лице лишено је слободе због постојања основа сумње да је починило кривично дјело из члана 361. КЗ РС „Недозвољена производња и промет оружја или експлозивних материјала“. Лице лишено слободе приведено је у службене просторије СИПА-е ради криминалистичке обраде, након чега ће бити предато на даље поступање надлежном тужилаштву.

Наведене активности реализоване су уз подршку полицијских службеника МУП-а Републике Српске.