Министар безбједности БиХ Селмо Цикотић посјетио СИПА-у

Директор Државне агенције за истраге и заштиту (СИПА) Дарко Ћулум данас је (30.9.2020. године) са сарадницима примио у посјету делегацију Министарства безбједности БиХ, на челу са министром Селмом Цикотићем. Састанку су присуствовали и замјеник министра Недељко Јовић, помоћник министра Мате Милетић као и шефови кабинета Сенахид Годињак и Борис Ивановић.

Будући да се ради о првој званичној посјети делегације Министарства безбједности БиХ, директор Ћулум је презентовао надлежности и организациону структуру СИПА-е и њену улогу у безбједносном систему Босне и Херцеговине. На састанку је разговарано о актуелној мигрантској кризи у БиХ и свим аспектима и приоритетима рада СИПА-е, с посебним акцентом на борбу против тероризма као највећег безбједносног изазова данашњице, те свих видова организованог криминала и корупције.

Директор Ћулум је информисао делегацију Министарства безбједности БиХ да СИПА, у оквиру својих људских ресурса и материјално-техничких могућности, пружа помоћ Граничној полицији БиХ у заштити државне границе, како би се ефикасније изборили са мигрантском кризом.

Министар Цикотић је поздравио присутне, честитао директору СИПА-е на именовању и пожелио му много успјеха у даљем раду. Он је истакао да Министарство безбједности БиХ стоји на располагању СИПА-и за сваки вид подршке, како би СИПА одговорила на најсложеније безбједносне изазове данашњице.