Лишена слободе два лица, пронађени дрога и оружје

Полицијски службеници Државне агенције за истраге и заштиту (СИПА) јуче, 31.05.2011. године, на подручју Зеничко-добојског кантона и Кантона Сарајево лишили су слободе два лица код којих су пронашли и привремено одузели 1,5 кг материје која својим изгледом и мирисом асоцира на опојну дрогу "спид", 950 комада таблета које својим изгледом асоцирају на опојну дрогу "екстази". Претресом кућа, станова, возила и других објеката које су користила лица лишена слободе пронађене су и двије аутоматске пушке 7.62 мм са пет напуњених пуњења, 150 метака калибра 7.62, 63 комада рифузне муниције калибра 7.62 мм, два тијела ручне бомбе без иницијалних детонатора, иницијални детонатор за ручну бомбу, два пиштоља, од којих је један плински марке "Бровнинг", а други марке ЦЗ М70 калибра 7.65 мм, 7 мобилних телефона са припадајућим СИМ картицама, двије дигиталне ваге, те десет новчаница у апоенима од 100 КМ које потичу из кривичног дјела недозвољене трговине и промета опојним дрогама.

Пронађени оружје и новац Одузета материја која асоцира на дрогу "спид"


Лица лишена слободе након криминалистичке обраде у просторијама СИПА-е, уз извјештај о почињеном кривичном дјелу из члана 250. КЗ БиХ (Организовани криминал), а у вези са кривичним дјелом из члана 195. КЗ БиХ (Неовлаштени промет опојним дрогама), биће предате Тужилаштву БиХ на даље поступање.

Јучерашња акција изведена је у сарадњи са полицијским службеницима Зеничко-добојског кантона.

Државна агенција за истраге и заштиту подузимаће и у наредном периоду активности из своје надлежности с циљем откривања и спречавања наведених кривичних дјела.