„Кримоловци“ у септембру: Запримљенo укупно 350 пријавa од којих је 15 са корисним информацијама

Полицијски службеници Државне агенције за истраге и заштиту (СИПА) у септембру 2020. године регистровали су 255 позива на телефонској линији „Кримоловци“, од којих су три била са корисним информација о почињеним или планираним кривичним дјелима и починиоцима, на основу којих је сачињено исто толико криминалистичко-обавјештајних извјештаја.

Поред наведеног, путем електронског обрасца за пријаву кривичног дјела запримљено је 95 пријава, од којих је 12 са корисним информацијама о почињеним или планираним кривичним дјелима и починиоцима, на основу којих је сачињено исто толико криминалистичко-обавјештајних извјештаја.

Највећи број информација односио се на кривична дјела у вези са опојним дрогама, злоупотребом службених овлаштења те кријумчарењем људи и роба. Од укупног броја запримљених информација путем „Кримоловаца“ и електронског обрасца, 13 је прослијеђено на даље поступање надлежним полицијским органима у Босни и Херцеговини, а по двије је поступала и СИПА.

У септембру je примљено 14 повратних информација од надлежних полицијских и других органа, које су у вези са раније достављеним информацијама примљеним путем „Кримоловаца“ или електронског обрасца за пријаву кривичног дјела.

Поред наведеног, полицијски службеници СИПА-е дали су 63 савјета грађанима који су их контактирали путем анонимног и бесплатног телефонског броја „Кримоловци“ – 080 020 505.