Путем електронског обрасца запримљене 23 корисне информације

„Кримоловци“ у новембру: Запримљено 440 позива и 19 корисних информација

Полицијски службеници Државне агенције за истраге и заштиту (СИПА) у новембру 2018. године регистровали су 440 позива на телефонској линији „Кримоловци“. У наведеном периоду од грађана је запримљено 19 корисних информација о почињеним или планираним кривичним дјелима и починиоцима, на основу којих је сачињено исто толико криминалистичко-обавјештајних извјештаја.

Поред наведеног, путем електронског обрасца за пријаву кривичног дјела запримљено је 97 пријава, од којих су 23 корисне информације о почињеним или планираним кривичним дјелима и починиоцима, на основу којих је сачињено исто толико криминалистичко-обавјештајних извјештаја.

Највећи број информација односио се на кривична дјела у вези са опојним дрогама и остала кривична дјела. Од укупног броја запримљених информација путем „Кримоловаца“ и електронског обрасца, 31 је прослијеђена на даље поступање надлежним полицијским органима у Босни и Херцеговини, а по 11 је поступала и СИПА.

У извјештајном периоду пристигло је 19 повратних информација од надлежних полицијских и других органа, које су у вези са раније достављеним информацијама запримљеним путем „Кримоловаца“ или електронског обрасца за пријаву кривичног дјела.

Поред наведеног, полицијски службеници СИПА-е дали су 51 савјет грађанима који су их контактирали путем анонимног и бесплатног телефонског броја „Кримоловци“ – 080 020 505.