„Кримоловци“ у марту запримили 368 позива од којих је 36 са корисним информацијама

Полицијски службеници Државне агенције за истраге и заштиту (СИПА) у марту 2022. године регистровали су укупно 368 позива, од којих је 36 са корисним информацијама о кривичним дјелима и извршиоцима, на основу којих је сачињено исто толико криминалистичко-обавјештајних извјештаја.

Путем телефонске линије „Кримоловци“ запримљено је укупно 308 позива, од којих је 15 било са корисним информацијама о кривичним дјелима и извршиоцима.

Такође, путем телефонског обрасца за пријаву кривичног дјела на званичној веб страници СИПА-е запримљено је 60 пријава, од чега је 21 била са корисним информацијама, од којих је шест достављено на поступање Криминалистичко-истражном одјељењу СИПА-е.

У марту су пристигле 24 повратне информације по којима је поступала СИПА или су их доставили надлежни полицијски органи. На основу достављених повратних информација, утврђено је да су надлежним тужилаштвима достављена три извјештаја о почињеном кривичном дјелу и извршиоцима.

Поред наведеног, полицијски службеници СИПА-е дали су 49 савјета грађанима који су их контактирали путем анонимног и бесплатног телефонског броја „Кримоловци“ – 080 020 505.