„Кримоловци“ у марту: Запримљено укупно 320 пријава од којих су 23 биле са корисним информацијама

Полицијски службеници Државне агенције за истраге и заштиту (СИПА) у марту 2020. године регистровали су укупно 234 позива на телефонској линији „Кримоловци“ од којих су четири била са корисним информацијама о почињеним или планираним кривичним дјелима и починиоцима, на основу којих је сачињено исто толико криминалистичко-обавјештајних извјештаја.

Поред наведеног, путем електронског обрасца за пријаву кривичног дјела запримљено је укупно 86 пријава, од којих је 19 са корисним информацијама о почињеним или планираним кривичним дјелима и починиоцима, на основу којих је сачињено исто толико криминалистичко-обавјештајних извјештаја.

Највећи број информација односио се на кривична дјела у вези са опојним дрогама, злоупотребом службеног положаја и осталим кривичним дјелима. Од укупног броја запримљених информација путем „Кримоловаца“ и електронског обрасца, 19 је прослијеђено на даље поступање надлежним полицијским органима у Босни и Херцеговини, а по четири је поступала и СИПА.

У марту је пристигло десет повратних информација од надлежних полицијских и других органа које су у вези са раније достављеним информацијама запримљеним путем „Кримоловаца“ или електронског обрасца за пријаву кривичног дјела.

Поред наведеног, полицијски службеници СИПА-е дали су 38 савјета грађанима који су их контактирали путем анонимног и бесплатног телефонског броја „Кримоловци“ – 080 020 505.