„Кримоловци“ у марту : Запримљенe укупно 383 пријавe од којих је 18 било са корисним информацијама

Полицијски службеници Државне агенције за истраге и заштиту (СИПА) у марту 2021. године регистровали су укупно 279 позива на телефонској линији „Кримоловци“, од којих је осам било са корисним информацијама о почињеним или планираним кривичним дјелима и починиоцима, на основу којих је сачињено исто толико криминалистичко-обавјештајних извјештаја.

Поред наведеног, путем електронског обрасца за пријаву кривичног дјела запримљенe су укупно 104 пријаве, од којих је десет са корисним информацијама о почињеним или планираним кривичним дјелима и починиоцима, на основу којих је сачињено исто толико криминалистичко-обавјештајних извјештаја.

Највећи број информација односио се на кривична дјела у вези са опојним дрогама, кријумчарењем оружја и тероризмом. Од укупног броја запримљених информација путем „Кримоловаца“ и електронског обрасца, 14 је прослијеђено на даље поступање надлежним полицијским органима у Босни и Херцеговини, а по четири је поступала и СИПА.

У марту је пристигло 17 повратних информација од надлежних полицијских и других органа које су у вези са раније достављеним информацијама запримљеним путем „Кримоловаца“ или електронског обрасца за пријаву кривичног дјела.

Поред наведеног, полицијски службеници СИПА-е дали су 64 савјета грађанима који су их контактирали путем анонимног и бесплатног телефонског броја „Кримоловци“ – 080 020 505.