Путем електронског обрасца запримљено 12 корисних информација

„Кримоловци“ у марту: Запримљено 328 позива и 12 корисних информација

Полицијски службеници Државне агенције за истраге и заштиту (СИПА) у марту 2018. године регистровали су 328 позива на телефонској линији „Кримоловци“.

У наведеном периоду од грађана je запримљено 12 корисних информација о почињеним или планираним кривичним дјелима и починиоцима, на основу којих је сачињено исто толико криминалистичко-обавјештајних извјештаја.

Поред наведеног, путем електронског обрасца за пријаву кривичног дјела запримљено је 75 пријава, од чега 12 корисних информација о почињеним или планираним кривичним дјелима и починиоцима, на основу којих је сачињено исто толико криминалистичко-обавјештајних извјештаја.

Највећи број информација односио се на остала кривична дјела и кривична дјела у вези са злоупотребом службеног положаја. Од укупног броја запримљених информација путем „Кримоловаца“ и електронског обрасца, 24 су прослијеђене на даље поступање надлежним полицијским органима у Босни и Херцеговини, а по три је поступала и СИПА.

У извјештајном периоду пристигло је седам повратних информација од надлежних полицијских и других органа које су у вези са раније достављеним информацијама запримљеним путем „Кримоловаца“ или електронског обрасца за пријаву кривичног дјела.

Поред наведеног, полицијски службеници СИПА-е дали су 57 савјета грађанима који су их контактирали путем анонимног и бесплатног телефонског броја „Кримоловци“ – 080 020 505.