„Кримоловци“ у фебруару запримили 392 позива од којих је 29 са корисним информацијама

Полицијски службеници Државне агенције за истраге и заштиту (СИПА) у фебруару 2022. године регистровали су укупно 392 позива, од којих је 29 са корисним информацијама о кривичним дјелима и извршиоцима, на основу којих је сачињено исто толико криминалистичко-обавјештајних извјештаја.

Путем телефонске линије „Кримоловци“ запримљен је укупно 291 позив, од којих је осам било са корисним информацијама о кривичним дјелима и извршиоцима.

Такође, путем телефонског обрасца за пријаву кривичног дјела на званичној веб страници СИПА-е запримљена је 101 пријава, од чега је 21 била са корисним информацијама, од којих је пет достављено на поступање Криминалистичко-истражном одјељењу СИПА-е.

У фебруару је пристигло 35 повратних информација по којима је поступала СИПА или их је доставио надлежни полицијски орган. На основу достављених повратних информација утврђено је да је надлежним тужилаштвима достављено пет извјештаја о почињеном кривичном дјелу и извршиоцима.

Поред наведеног, полицијски службеници СИПА-е дали су 40 савјета грађанима који су их контактирали путем анонимног и бесплатног телефонског броја „Кримоловци“ – 080 020 505.