„Кримоловци“ у фебруару: Запримљенe укупно 433 пријавe од којих је 25 било са корисним информацијама

Полицијски службеници Државне агенције за истраге и заштиту (СИПА) у фебруару 2021. године регистровали су укупно 295 позива на телефонској линији „Кримоловци“, од којих је десет било са корисним информацијама о почињеним или планираним кривичним дјелима и починиоцима, на основу којих је сачињено исто толико криминалистичко-обавјештајних извјештаја.

Поред наведеног, путем електронског обрасца за пријаву кривичног дјела запримљено је укупно 138 пријава, од којих је 15 са корисним информацијама о почињеним или планираним кривичним дјелима и починиоцима, на основу којих је сачињено исто толико криминалистичко-обавјештајних извјештаја.

Највећи број информација односио се на кривична дјела у вези са опојним дрогама, кријумчарењем оружја, трговином људима и осталим кривичним дјелима. Од укупног броја запримљених информација путем „Кримоловаца“ и електронског обрасца, 18 је прослијеђено на даље поступање надлежним полицијским органима у Босни и Херцеговини, а по седам је поступала и СИПА.

У фебруару је пристигло десет повратних информација од надлежних полицијских и других органа које су у вези са раније достављеним информацијама запримљеним путем „Кримоловаца“ или електронског обрасца за пријаву кривичног дјела.

Поред наведеног, полицијски службеници СИПА-е дали су 61 савјет грађанима који су их контактирали путем анонимног и бесплатног телефонског броја „Кримоловци“ – 080 020 505.