„Кримоловци“ у фебруару: Запримљена 533 позива и 31 кориснa информација

Полицијски службеници Државне агенције за истраге и заштиту (СИПА) у фебруару 2019. године регистровали су укупно 467 позива на телефонској линији „Кримоловци“, од којих је осам имало корисне информације о почињеним или планираним кривичним дјелима и починиоцима, на основу којих је сачињено исто толико криминалистичко-обавјештајних извјештаја.

Поред наведеног, путем електронског обрасца за пријаву кривичног дјела запримљено је укупно 66 пријава, од којих су 23 корисне информације о почињеним или планираним кривичним дјелима и починиоцима, на основу којих је сачињено исто толико криминалистичко-обавјештајних извјештаја.

Највећи број информација односио се на кривична дјела у вези са опојним дрогама, злоупотребом службеног положаја и осталим кривичним дјелима. Од укупног броја запримљених информација путем „Кримоловаца“ и електронског обрасца, 26 је прослијеђено на даље поступање надлежним полицијским органима у Босни и Херцеговини, а по пет је поступала и СИПА.

У извјештајном периоду пристигло је 16 повратних информација од надлежних полицијских и других органа које су у вези са раније достављеним информацијама запримљеним путем „Кримоловаца“ или електронског обрасца за пријаву кривичног дјела.

Поред наведеног, полицијски службеници СИПА-е дали су 56 савјета грађанима који су их контактирали путем анонимног и бесплатног телефонског броја „Кримоловци“ 080 020 505.