„Кримоловци“ у децембру запримили 441 позив од којих је 57 са корисним информацијама

Полицијски службеници Државне агенције за истраге и заштиту (СИПА) су у децембру 2021. године регистровали укупно 441 позив, од којих је 57 са корисним информацијама о кривичним дјелима и извршиоцима, на основу којих је сачињено исто толико криминалистичко - обавјештајних извјештаја.

Путем телефонске линије „Кримоловци“, запримљена су укупно 332 позива, од којих је 20 било са корисним информацијама о кривичним дјелима и извршиоцима.

Такође, путем телефонског обрасца за пријаву кривичног дјела на званичној wеб страници СИПА-е, запримљено је 109 пријава, од чега је 37 било са корисним информацијама, од којих је девет достављено на поступање Криминалистичко-истражном одјељењу СИПА-е.

У мјесецу децембру је пристигло 26 повратних информација по којима је поступала СИПА или су достављене од стране надлежног полицијског тијела. На основу достављених повратних информација, утврђено је да је надлежним тужилаштвима достављено шест извјештаја о почињеном кривичном дјелу и извршиоцима.

Поред наведеног, полицијски службеници СИПА-е су дали 68 савјета грађанима који су их контактирали путем анонимног и бесплатног телефонског броја „Кримоловци“ - 080 020 505.