„Кримоловци“ у децембру: Запримљене укупно 443 пријаве од којих је 26 са корисним информацијама

Полицијски службеници Државне агенције за истраге и заштиту (СИПА) у децембру 2019. године регистровали су укупно 386 позива на телефонској линији „Кримоловци“, од којих је десет било са корисним информација о почињеним или планираним кривичним дјелима и починиоцима, на основу којих је сачињено исто толико криминалистичко-обавјештајних извјештаја.

Поред наведеног, путем електронског обрасца за пријаву кривичног дјела запримљенo је укупно 57 пријава, од којих је 16 са корисним информација о почињеним или планираним кривичним дјелима и починиоцима, на основу којих је сачињено исто толико криминалистичко-обавјештајних извјештаја.

Највећи број информација односио се на кривична дјела у вези са опојним дрогама, оружјем, злоупотребом службеног положаја и проституцијом. Од укупног броја запримљених информација путем „Кримоловаца“ и електронског обрасца, 22 су прослијеђене на даље поступање надлежним полицијским органима у Босни и Херцеговини, а по четири је поступала и СИПА.

У децембру је примљено 12 повратних информација од надлежних полицијских и других органа које су у вези са раније достављеним информацијама запримљеним путем „Кримоловаца“ или електронског обрасца за пријаву кривичног дјела.

Поред наведеног, полицијски службеници СИПА-е дали су 63 савјета грађанима који су их контактирали путем анонимног и бесплатног телефонског броја „Кримоловци“ – 080 020 505.