„Кримоловци“ у августу: Запримљенo укупно 489 пријавa од којих је 27 са корисним информацијама

Полицијски службеници Државне агенције за истраге и заштиту (СИПА) у августу 2019. године регистровали су укупно 410 позива на телефонској линији „Кримоловци“, од којих је 14 било са корисним информација о почињеним или планираним кривичним дјелима и починиоцима, на основу којих је сачињено исто толико криминалистичко-обавјештајних извјештаја.

Поред наведеног, путем електронског обрасца за пријаву кривичног дјела запримљенo је укупно 79 пријава, од којих је 13 корисних информација о почињеним или планираним кривичним дјелима и починиоцима, на основу којих је сачињено исто толико криминалистичко-обавјештајних извјештаја.

Највећи број информација односио се на кривична дјела у вези са опојним дрогама, оружјем, трговином људима, привредним криминалом и осталим кривичним дјелима. Од укупног броја запримљених информација путем „Кримоловаца“ и електронског обрасца, 17 је прослијеђено на даље поступање надлежним полицијским органима у Босни и Херцеговини, а по десет је поступала и СИПА.

У aвгусту je примљено 27 повратних информација од надлежних полицијских и других органа које су у вези са раније достављеним информацијама запримљеним путем „Кримоловаца“ или електронског обрасца за пријаву кривичног дјела.

Поред наведеног, полицијски службеници СИПА-е дали су 53 савјета грађанима који су их контактирали путем анонимног и бесплатног телефонског броја „Кримоловци“ – 080 020 505.