Путем електронског обрасца запримљено десет корисних информација

„Кримоловци“ у августу: Запримљенa 323 позива и четири корисне информације

Полицијски службеници Државне агенције за истраге и заштиту (СИПА) у августу 2018. године регистровали су 323 позива на телефонској линији „Кримоловци“.

У наведеном периоду од грађана су запримљене четири корисне информације о почињеним или планираним кривичним дјелима и починиоцима, на основу којих је сачињено исто толико криминалистичко-обавјештајних извјештаја.

Поред наведеног, путем електронског обрасца за пријаву кривичног дјела запримљено је 88 пријава, од чега десет корисних информација о почињеним или планираним кривичним дјелима и починиоцима, на основу којих је сачињено исто толико криминалистичко-обавјештајних извјештаја.

Највећи број информација односио се на остала кривична дјела. Од укупног броја запримљених информација путем „Кримоловаца“ и електронског обрасца, 14 је прослијеђено на даље поступање надлежним полицијским органима у Босни и Херцеговини, а по три је поступала и СИПА.

У августу је добијено девет повратних информација од надлежних полицијских и других органа које су у вези са раније достављеним информацијама запримљеним путем „Кримоловаца“ или електронског обрасца за пријаву кривичног дјела.

Поред наведеног, полицијски службеници СИПА-е дали су 55 савјета грађанима који су их контактирали путем анонимног и бесплатног телефонског броја „Кримоловци“ – 080 020 505.