„Кримоловци“ у априлу: Запримљено укупно 377 пријава од којих је 36 било са корисним информацијама

Полицијски службеници Државне агенције за истраге и заштиту (СИПА) у априлу 2021. године регистровали су укупно 298 позива на телефонској линији „Кримоловци“, од којих је 18 било са корисним информацијама о почињеним или планираним кривичним дјелима и починиоцима, на основу којих је сачињено исто толико криминалистичко-обавјештајних извјештаја.

Поред наведеног, путем електронског обрасца за пријаву кривичног дјела запримљено је укупно 79 пријава, од којих је 18 са корисним информацијама о почињеним или планираним кривичним дјелима и починиоцима, на основу којих је сачињено исто толико криминалистичко-обавјештајних извјештаја.

Највећи број информација односио се на кривична дјела у вези са опојним дрогама, кријумчарењем оружја, злоупотребом службеног положаја, привредним криминалом и осталим кривичним дјелима. Од укупног броја запримљених информација путем „Кримоловаца“ и електронског обрасца, 21 је прослијеђена на даље поступање надлежним полицијским органима у Босни и Херцеговини, а по 15 је поступала и СИПА.

У априлу је примљено 11 повратних информација од надлежних полицијских и других органа, које су у вези са раније достављеним информацијама запримљеним путем „Кримоловаца“ или електронског обрасца за пријаву кривичног дјела.

Поред наведеног, полицијски службеници СИПА-е дали су 76 савјета грађанима који су их контактирали путем анонимног и бесплатног телефонског броја „Кримоловци“ – 080 020 505.