„Кримоловци“ у априлу: Запримљено 475 позива и 18 корисних информација

Полицијски службеници Државне агенције за истраге и заштиту (у даљем тексту: СИПА) у априлу 2017. године регистровали су укупно 475 позива на телефонској линији „Кримоловци“.

У наведеном периоду од грађана је запримљено 18 корисних информација о почињеним или планираним кривичним дјелима и починиоцима, на основу којих је сачињено исто толико криминалистичко-обавјештајних извјештаја.

Поред наведеног, путем електронског обрасца за пријаву кривичног дјела запримљене су укупно 52 пријаве, од којих је 13 корисних информација о почињеним или планираним кривичним дјелима и починиоцима, на основу којих је сачињено исто толико криминалистичко-обавјештајних извјештаја.

Највећи број информација односио се на кривична дјела у вези са опојним дрогама. Од укупног броја запримљених информација путем „Кримоловаца“ и електронског обрасца, 31 је прослијеђена на даље поступање надлежним полицијским органима у Босни и Херцеговини, а по 4 је поступала и СИПА. 

У извјештајном периоду пристигло је 25 повратних информација од надлежних полицијских и других органа које су у вези са раније достављеним информацијама запримљеним путем „Кримоловаца“ или електронског обрасца за пријаву кривичног дјела.

Поред наведеног, полицијски службеници СИПА-е дали су 114 савјета грађанима који су их контактирали путем анонимног и бесплатног телефонског броја „Кримоловци“ – 080 020 505.